Tietoa

Olen koulutukseltani fyysikko sekä fysiikan ja matematiikan opettaja. Työskentelen ammattikorkeakoulussa matematiikan ja fysiikan lehtorina, mutta tämä blogi on henkilökohtainen vapaa-ajan projektini. Tutkijaluonteisen ihmisen on vaikea lopettaa näiden asioiden miettimistä vapaa-ajallakaan. Opetustyössä minua innostaakin erityisesti mahdollisuus jatkuvaan opetusmenetelmien tutkimiseen ja kehittämiseen, jossa voi hyödyntää rajattomasti omia ideoita.

Blogin tavoitteena on ensisijassa toimia oman ammatillisen kasvun välineenä. Esittäessäni pohdintoja ja tekemisiäni kirjallisessa muodossa, joudun samalla jäsentämään ajatuksia ja se puolestaan synnyttää uusia ideoita. Ei minua toki yhtään haittaa, jos joku blogin lukija innostuu näistä kirjoituksistani ja saa niiden herättämänä vauhtia omille hankkeilleen.

Tavoitteenani ei ole kertoa, mikä on oikein ja mikä on väärin. Opettaminen ei ole eksaktia tiedettä, joten en usko, että tällaisia totuuksia on edes olemassa. Haluan pääasiassa kertoa, mitä olen itse tehnyt ja millaisia ovat omat subjektiiviset kokemukseni. Samanlaisiin lopputuloksiin voi päätyä montaa reittiä. Tämä on suuri rikkaus tässä työssä!