Tarvitaanko koulua?

Kesäkuussa 2018 pidin vuorossaan neljänsillä yksilöllisen oppimisen kesäpäivillä (YooJoo-kesäpäivät) alustuspuheenvuoron teemalla "Tarvitaanko koulua?" Kyseenalaistamalla kouluinstituution tarvetta tarkoitukseni oli herätellä keskustelua siitä, mikä koulussa on tärkeää ja mikä sen rooli on tulevaisuudessa. Julkaisen tässä esityksessä käyttämäni kalvot.

Nyt kun päivät on pidetty ja takana on valtavasti kiinnostavia keskusteluita, olisi tästä aiheesta paljonkin vielä sanottavaa. Palaan niihin erillisessä postauksessa, jos näin kesäloman alkaessa vielä kirjoitusintoa riittää. Laitan tähän loppuun linkin TEDx-esitykseen, jossa yhdysvaltalainen nuori kertoo, millaista hänen elämänsä on ollut sen jälkeen, kun vanhemmat ottivat hänet pois koulusta. Kyseinen esitys herättää paljon ajatuksia ja kysymyksiä. Siksi olenkin valinnut sen johdannoksi tähän keskustelunavaukseen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *